“Dat rode pilletje, moet dat nu ’s morgens of ’s avonds? Voor of na het eten? En mocht ik het samen met die siroop innemen?” Hoe meer geneesmiddelen je moet nemen, hoe verwarrender het wordt. Best begrijpelijk dat je het soms even niet meer weet. Je medicatie hoeft geen raadsel te zijn. Niet voor jou en niet voor al wie met je gezondheid begaan is. Wij kunnen je helpen en doen dat op op drie manieren, in overleg met jou en helemaal op jouw maat.

 

1. Je persoonlijk medicatieoverzicht

We helpen je om het overzicht over je medicatie te behouden, zodat je gezondheid optimaal blijft. Daarom maken we voor al onze patiënten gratis een duidelijk medicatieoverzicht. Dat is een handig geheugensteuntje voor thuis of bij opname in het ziekenhuis. Bovendien bevat het ook extra informatie zoals waarvoor het geneesmiddel precies dient. Het is ook een nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners (huisarts, thuisverpleging, specialist,…). Waak er mee over dat het overzicht steeds actueel blijft en neem het mee bij elk doktersbezoek. Intussen hebben al zo'n 600 tevreden patiënten een handig medicatieoverzicht.

Klik hier en zet de eerste stap naar jouw unieke medicatieoverzicht!

 

2. Goed Gebruik van Geneesmiddelen-gesprek 

We begeleiden onze patiënten om het goed geneesmiddelengebruik en de therapietrouw te verbeteren. We doen dit door actief mee te werken aan pilootprojecten hierrond zoals bijvoorbeeld over osteoporose. We werken ook actief rond BNM -Begeleiding Nieuwe Medicatie voor astmapatiënten. We stellen een gepersonaliseerde begeleiding voor die helpt elke dag goed met astma om te gaan. De bedoeling van deze individuele opvolging is de doeltreffendheid van de voorgeschreven behandeling te versterken, vooral door het goed gebruik van de geneesmiddelen ende therapietrouw te stimuleren. Deze nieuwe farmaceutische dienst is gratis voor de patiënt. Op termijn zou deze dienst van ondersteunende begeleiding ook worden uitgebreid tot andere categorieën van chronische ziekten zoals bijvoorbeeld diabetes, verhoogde bloeddruk,...

 

 

3. Individuele medicatievoorbereiding

Individuele medicatievoorbereiding is een veilige en eenvoudige manier om je medicatie in te nemen. Veilig, omdat onder toezicht van je apotheker en in overleg met je arts, je medicatie wordt beheerd en herverpakt. Eenvoudig, omdat je zakjes krijgt waarin al je medicatie inde juiste volgorde van inname klaar zit. Je ontvangt een medicatierolletje voor een week. Interesse? Geef ons een seintje en we maken met jou een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken. Bij individuele medicatievoorbereiding verpakken we jouw medicatie per innamemoment. Handig, toch? Deze bijkomende service bieden we je bovendien volledig gratis aan.