Vandaag gesloten

Een kwalitatief hoogstaande apotheek

De prijs werd uitgereikt door vakblad ‘De Apotheker’. Tijdens een eerste selectie van de projecten koos een professionele jury van professoren, het Vlaams Apothekersnetwerk, het Vlaams Patiëntenforum en Roularta Healthcare drie kandidaten. De apothekers zelf konden online stemmen op deze kandidaten. Tenslotte konden de aanwezigen op de Top van de Vlaamse Apotheker een laatste, ultieme stem uitbrengen. Uiteindelijk kwam onze apotheek als winnaar uit de bus. Een leuke appreciatie, want dit toont aan dat we door de academische wereld en door onze collega-apothekers als een kwalitatief hoogstaande apotheek worden aangeschreven.

Onze troeven

De grote troeven van onze apotheek waren voor de professionele jury niet alleen de uitgebreide en gestructureerde invulling van het concept ‘huisapotheker’, maar ook de manier waarop ons team zich organiseert en zich inschakelt in de overlegmomenten met de huisartsen in onze buurt. Alle chronische patiënten hebben bovendien een mapje gekregen, met daarin een overzicht van de medicatie die ze moeten nemen, wanneer ze die moeten nemen en waarvoor de medicatie dient. We zetten er ook extra tips bij zoals bijvoorbeeld voedingsadvies. Intussen hebben al 600 patiënten zo'n mapje gekregen. 

Wat is een ‘huisapotheker’ alweer?

Sinds 1 oktober 2017 kunnen patiënten met een chronische ziekte zelf een huisapotheker kiezen.  Het is een maatregel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Een huisapotheker houdt voor elk van die patiënten een schema bij van alle medicatie die ze gebruiken. Dankzij dit persoonlijk advies krijgen patiënten meer controle over hun gezondheid.